NEAŢA!

Am incercat mereu să văd savoarea vieţii şi senzualitatea brizei de vară. Am încercat mereu să rămân pragmatic şi modest. Nu ştiu cât am reuşit însă un lucru e clar: am momente când aş vrea ca tu să mă ajuţi să pot face asta!

joi, 28 ianuarie 2010

Astfel cum v-am obisnuit in ultima vreme, si postarea asta vine tot de la bordul unui tren de calatori de pe ruta Craiova - Bucuresti. Sigur nu despre tren este povestea...

Se facea ca se zice ca justitia e oarba. Si nu vreau sa plictisesc cu teoria asta inapta a fi implementata in acest colt ascuns al lumii. Totusi, am vazut de curand acea statuieta, care infatiseaza ideea de justitie nepatata si cinstitita. Iar s la ochi, statueta cu pricina este legata statueta e legata la ochi, vrand sa semnifice faptul ca justitia nu vede oamenii, vede situatiile... judecata este impartiala. Va sa zica judeca fapte nu oameni cu aceeasi masura.

Sigur ca ar fi frumos ca teoria sa se suprapuna peste practica, dar...

Momentul T1.Se facea ca se pronunta o hotarare in recurs intr-un dosar, sa zicem favorabila mie.

Momentul T2.Peste ceva timp, intr-un al doilea dosar, avand aceleasi parti, o situatie juridica identica, aceeasi instanta, dar alt complet (cu exceptia unui singur judecator) pronunta situatia diametral opusa.

Pana la momentul T2 erau simple alegatii pe care, credeam eu, le fac avocatii, ca sa justifice un eventual litigiu pierdut.

Este oare drept, impartial si echitabil ca doua complete diferite cu o exceptie sa pronunte doua hotarari contradictorii cu privire la aceeasi problema de drept?

Si acum, brusc incep sa ii inteleg pe acei avocati care depun mai multe cereri identice la aceeasi instanta ca sa se asigure ca prind un anumit complet.

Concluzia e ca si judecatorul e om, supus greselii, insa care din complete a pronuntat solutia corecta. Complicam si mai mult problema daca adaugam ca in ambele dosare judecatorul comun si-a pastrat opinia iar hotararea a fost adoptata cu majoritate de voturi, existand de fiecare data cate o opinie separata?

As spune ca pe mine, care vin de acolo nu ma mira. Dar pe omul de rand sa nu il debusoleze, sa nu il aiureasca. Nu il nedreptateste?

si da, incep sa inteleg ca nici judecatorii nu sunt roboti, iar un judecator care a judecat o pricina identica nu poate fi recuzat.

In rest e multa vorba si ar fi bine sa facem economie, ca, deh, ii criza!

p.s. justitia e oarba cand vrea ea, sau mao bine zis cand vor cei ce o compun!

Niciun comentariu:

O ştiţi p'asta nu??

O ştiţi p'asta nu??

NU CIORDIŢI PUBELE PLINE

NU CIORDIŢI PUBELE PLINE

Cafeneaua actorilor

Cafeneaua actorilor

Un frigider legat

Un frigider legat

O chiuvetă pentru o baie modernă

O chiuvetă pentru o baie modernă

Hua

Hua

Hey amigo

Hey amigo

Live

Live

Apropo de frig

Apropo de frig

Protest

Protest

Pasiune sau hobby? Prietenii stiu de ce...

Pasiune sau hobby? Prietenii stiu de ce...

Pasiune sau hobby 2

Pasiune sau hobby 2

Ochelari trişti

Ochelari trişti
Credeai că numai oamenii pot fi trişti? Ţeapă!!!!

Videanu rocks

Videanu rocks

Mormânt pentru Oltcit

Mormânt pentru Oltcit

Super oferta

Super oferta

:)

:)

O, da...

O, da...

Flacăra iubirii

Flacăra iubirii
Powered By Blogger