NEAŢA!

Am incercat mereu să văd savoarea vieţii şi senzualitatea brizei de vară. Am încercat mereu să rămân pragmatic şi modest. Nu ştiu cât am reuşit însă un lucru e clar: am momente când aş vrea ca tu să mă ajuţi să pot face asta!

marți, 9 decembrie 2008

Strident - înlănţuire de idei şi atât

Am încercat mereu să îi spun lui Mutzunache sa nu mai stea cu faţa la oglindă. Lasă impresia că ar fi viu şi că îi place să se uite în oglindă.

Vremurile grele de coaliţii imposibile şi opoziţie fragilă ne demonstrează again and again că noţiunea de om este din ce în ce mai rară. În schimb sunt multe gunoaie care vrea la ciolan frate...Mi se pare interesant şi amuzant în acelaşi timp ca o ţară să fie guvernată de două partide care s-au înjurat atâţia ani de'arândul. Două partide ce şi-au clădit capitalul electoral tocmai pe lupta reciprocă împotriva celuilalt. Poate că nu-i nimic care ar putea să ne oripileze mai mult decât această adunătură indigenă de lături făţarnice care fac una bucată treabă (mai mică sau mai mare) pă votul nostru, transformând voinţa mea antitetică în ineteresul lor personal. Nu-i nimic nou sub acest peisaj unsuros şi jegos. Poate personajele se mai schimbă din când în când dar mereu joacă acelaşi rol pervers şi sadic. Şi apoi mă întreb firesc: e oare răspunsul meu către ei că nu mă duc la vot? NU! e o imensă laşitate să laşi pe ceilalţi să aleagă în locul tău!

Viaţa e LA ŞOSEA. Acolo'i bârfa, acolo'i merţanu, acolo'imotivul pentru care trăieşti - să fi la şosea. Ce zici de asta?

5 comentarii:

Anonim spunea...

neparticiparea la vot nu e o atitudine neaparat ci pur si simplu e un calcul inteligent si pragmatic prin care poti scapa de astfel de frustrari,neajunsuri, si revolte. Daca nu votezi, nu mai ai interes, nu mai existi, nu mai ai sperante din punct de vedere electural. Electoral vorbesc! nu altceva... Si prin urmare nu ajunge decat sa tzi se para hilara situatia si sa nu mai vrei decat sa se inrautateasca si mai mult ka sa fie si mai absurda si mai jegoasa si mai hilara. Probabil ca Eminescu a trait exact aceeasi stare cand a scris ka "Si de plânge, de se cearta, /Tu în colt petreci în tine /Si-ntelegi din a lor arta/Ce e rau si ce e bine." Bineinteles ca poetul nu a avut o atitutdine politica, ci una estetica, insa ceea ce e important de aici este chiar un exemplu de atitudine de nepasare si de lipsa de astepatare a ceva bun din toata comedia. Asta ar trebui inteles si invatat de cei care inca mai cred in schimbare :)
Sau...ka s-o zicem mai pe vorba poetzilor din zilele noastre "pisa-te pe priza...".
Sau...votati Partidul Prostilor! (moto: "Macar noi suntem cinstiti")

L.V. spunea...

Salut două din ideile tale.

1. Neparticiparea la vot nu e neapărat o atitudine. Poate nu e o atitudine, însă în mod cert nu poţi scăpa de frustrări astfel. Ca să scapi de frustrări tre' cu precădere să ceri factură de la femeile uşoare!!!!Cred neprezentarea e un motiv de laşitate mai degrabă decât de lehamite

2. Pişă-te pe priză. Asta ar putea fi un moto, elegant. Partidul proştilor de care vorbeai ar putea să folosească alternativ şi sloganul "Noi nu ne pişăm pe priză...te lăsăm pe tine"

Anonim spunea...

ce sa mai ... speachless....
cel mai tare m-a frapat SOSEAUA...acolo e viatza..e toata forfota, dar nu e ESENTA...e multa agitatie, dar nu surprinde nimic.
Treci pe/prin sosea si nu te simte...dar tu esti acolo...vezi totul dar nimic nu te atinge, nici mertanu nici Q7 sau X5...de

Anonim spunea...

asemenea lasitate intr-un domeniu atit de futil pur si simplu nu poate decat sa te lase rece, adica chiar sa nu te intereseze, ceea ce este cel mai important fiindca nu insuti nu te vezi ca si un las. Prin urmare, care ar mai fi importanta catalogarii, daca lasitatea devine lipsita de continut? Ramane doar un cuvant fara substanta. Ka sa aiba consistenta ar trebui sa existe (parerea mea) un context de natura tragica. De exemplu, un vot incarcat de importanta a fost cel din 45', care a fost falsificat de comunisti. Ku toate astea, acel vot a avut semnificatie profunda prin care natiunea romana a zis NU comunismului. A nu participa dpv electoral, la un asemenea moment ar fi fost un mare pacat. Au existat asemenea momente si in Romania post comunista... dar momentul electoral din 2008 a fost un moment total lipsit de importanta. A fost o mistoleala, o plezneala, ceva penibil, ridicol si absurd (kum ai putea sa castigi circumscriptia electorala cu 49% si totusi sa pierzi la distribuire in fata altuia care a luar 20%?...).

E adevarat ca faptele omului care ar trebui sa dea consistenta existentei, cum ar fi atitudinea politica,ar trebui tratate cu cea mai mare resonsabilitate si ratiune, dar intr-un asemenea context toata comedia nu confera decat iluzie existentei.
Si atunci intrebarea mea este, ce e mai preferabil, lasitatea sau iluzionarea?

Anonim spunea...

Sa lasi pe altcineva sa iti conduca destinul, parca nu e atat de fantasmagoric

O ştiţi p'asta nu??

O ştiţi p'asta nu??

NU CIORDIŢI PUBELE PLINE

NU CIORDIŢI PUBELE PLINE

Cafeneaua actorilor

Cafeneaua actorilor

Un frigider legat

Un frigider legat

O chiuvetă pentru o baie modernă

O chiuvetă pentru o baie modernă

Hua

Hua

Hey amigo

Hey amigo

Live

Live

Apropo de frig

Apropo de frig

Protest

Protest

Pasiune sau hobby? Prietenii stiu de ce...

Pasiune sau hobby? Prietenii stiu de ce...

Pasiune sau hobby 2

Pasiune sau hobby 2

Ochelari trişti

Ochelari trişti
Credeai că numai oamenii pot fi trişti? Ţeapă!!!!

Videanu rocks

Videanu rocks

Mormânt pentru Oltcit

Mormânt pentru Oltcit

Super oferta

Super oferta

:)

:)

O, da...

O, da...

Flacăra iubirii

Flacăra iubirii
Powered By Blogger