NEAŢA!

Am incercat mereu să văd savoarea vieţii şi senzualitatea brizei de vară. Am încercat mereu să rămân pragmatic şi modest. Nu ştiu cât am reuşit însă un lucru e clar: am momente când aş vrea ca tu să mă ajuţi să pot face asta!

miercuri, 12 decembrie 2007

TÂRÂTURILE CARE SCHIMBĂ IERARHIILE LA EXAMENUL DE LA BAROU!

Ipoteza. Există în lumea asta oameni care pot decide soarta altora, care pot nenoroci, pot descuraja iar partea cu descurajatu' e lucrul cel mai grav. O parte din aceştia e reprezentată de cei care primesc bani pentru că desfăşoară o activitate de notare a unei lucrări la un examen pe baza unui barem prestabilit. Să corectezi o lucrare în calitate de profesor e legal, logic şi firesc. Jegul intervine în momentul în care suntem în prezenţa unor persoane incapabile de a aprecia în mod obiectiv şi departe de şantajismele tipice profesiei pentru care se susţine testarea.
Toată lumea ştie că examenul de la barou este un test între abilitatea de a copia cât mai mult şi capacitatea de a descoperi o metodă mai simplă şi mai eficientă. Unii folosesc coduri, alţii fiţuici, alţii hands-free. Unii chiar scot materialele pe masă cu o lene exagerată şi stau cu mâinile în cap de plictiseală.
În acest peisaj dezolant, un rol esenţial îl are nenorocitu' care corectează. Concret, nesimţirea apare în momentul în care, un om care primeşte bani că dă note, notează 4 lucrări a 4 persoane care au lucrat în comun cu note diferite. Şi mai grav este când diferenţa este de aproape 2 puncte. Carevasăzică, nenorocitul are 4 bareme diferite!!!!!!!!Inacceptabil pentru un asemenea nivel. Diferenţa poate fi de 0.25, 0.5, 0.75. Corect, se poate...dar 1-2 puncte este incredibil. Uite un exemplu de a corecta 4 lucrări identice, evident fără a da nume.

Nume Disciplina1 Disciplina2 Disciplina 3 Disciplina 4

Media
Calificativul




















X 7.75 5 9 7.5

7.31
RESPINS










Y 7.25 6.5 9 9.5

8.06
ADMIS










Z 7 6 9 8

7.5
ADMIS










W 7 6 9 9.5

7.87
ADMIS


Va să zică 4 oameni care au scris acelaşi lucru, la aceleaşi materii, la acelaşi examen, la aceeaşi oră şi aceeaşi zi şi pot lua note diferite :| O, da.... se poate. A se vedea diferenţa de la 5 la 6.5 respectiv de la 7.5 la 9.5. Da, pentru acelaşi lucru. Un singur profesor şi-a păstrat echidistanţa. Unul din 4 a corectat la fel - a se vedea disciplina 4 - nota 9 toate 4 persoanele!!!!!!!! Unul din 4 îşi face meseria corect şi ia bani în deplină legalitate - o proporţie înfiorătoare.[25%!!!!!]

Posibile explicaţii
.

1. Prostia ca lipsă de obiectivitate. No comment.
2. Indiferenţa. Banii vin, de ce să îmi mai dau silinţa?
3. Birocraţia. Corectezi la cine trebuie lejer încât să iasă notă babană iar la restul strict pe barem.
4. Beţia/boala. Greu de crezut.
5. Incompetenţa. E din punctul meu de vedere adevăratul motiv. E greu de conceput că un profesor universitar nu e în stare să corecteze echidistant 4 lucrări identice. E practic meseria pentru care a luptat o viaţă întreagă şi pentru care ia bani!!!!

Finalitatea.
Întotdeauna există varianta contestării notării lucrării. Care va fi decizia finală? Lucrurile sunt simple. Dacă în primă fază e un pic mai greu de favorizat o anumită persoană, având în vedere că avem de-a face cu un colţ unde se află numele sigilat (greu, dar nu de neconceput), în faza a doua lucrurile se schimbă. Bineînţeles că favorizările nu vor bate la ochi, asta e clar. Adică un 5 va fi 6 sau 6.25, niciodată 10. Şi asta e grav pentru unu care a făcut de 10 şi a luat 8 din incompetenţa nenorocitului, căci bineînţeles nu îi va da 10, pentru că, nu-i aşa, ei se apără între ei şi, mai presus de orice apără interesul conceptului de Barou.

Ce se întâmplă însă în ipoteza în care cel care corectează contestaţia este şi mai incalificat profesional? Răspunsul e simplu: Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul.

Cum plătesc cei care greşesc? Vasăzică un profesor care face o gafă de 2 puncte îşi ia salariul în continuare întreg, nu riscă sancţiuni disciplinare, nu e tras la răspundere de nimeni? Da, e justiţia chiar şi în materie de admitere la Barou, aşadar justiţia care îi aşteaptă pe cei care au promovat examenul în profesia lor. Un bun exemplu despre cum stă treaba în instanţă.

Nu cred că aceste lucruri se vor schimba vreodată. Sunt dezgustat total de aceşti complexaţi în lanţ pentru că nu este numai vina lor ci şi a celor care le-au acordat dreptul să îndeplinească această misiune.

Aceste persoane sunt TÂRÂTURI şi trebuie tratate ca atare. Restul e poveste. Este însă una jenantă despre viitorul justiţiei în România.

Felicitări tuturor celor care au reuşit cu brio şi baftă în tot ceea ce v-aţi propus!

Aştept soluţionarea contestaţiilor şi voi reveni cu opinii...

2 comentarii:

Anonim spunea...

shtii cum e; c'est la vie. asa a fost si asa va fi. noi ne enervam, la ei salariul curge. cine pierde? nu ei...in mod sigur nu ei.

Anonim spunea...

Niste NENOROCITI!

O ştiţi p'asta nu??

O ştiţi p'asta nu??

NU CIORDIŢI PUBELE PLINE

NU CIORDIŢI PUBELE PLINE

Cafeneaua actorilor

Cafeneaua actorilor

Un frigider legat

Un frigider legat

O chiuvetă pentru o baie modernă

O chiuvetă pentru o baie modernă

Hua

Hua

Hey amigo

Hey amigo

Live

Live

Apropo de frig

Apropo de frig

Protest

Protest

Pasiune sau hobby? Prietenii stiu de ce...

Pasiune sau hobby? Prietenii stiu de ce...

Pasiune sau hobby 2

Pasiune sau hobby 2

Ochelari trişti

Ochelari trişti
Credeai că numai oamenii pot fi trişti? Ţeapă!!!!

Videanu rocks

Videanu rocks

Mormânt pentru Oltcit

Mormânt pentru Oltcit

Super oferta

Super oferta

:)

:)

O, da...

O, da...

Flacăra iubirii

Flacăra iubirii
Powered By Blogger